Как да изглеждате добре на плажа и на басейна

Бански за плажа | pulse-market.com

Плажът и басейнът са места, където всеки иска да изглежда добре. Но как да изберем правилния бански костюм, който да ни подхожда и да ни кара да се чувстваме уверени?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изглеждате добре на плажа и на басейна:

Изберете бански в подходящ цвят и модел

Цветът и моделът на банския костюм могат да направят много за фигурата ви. Ако искате да изглеждате по-слаби, изберете бански в тъмен цвят. Светлите цветове визуално увеличават обема, така че не са подходящи за хора с излишни килограми.

Ако имате къси крака, изберете бански с вертикални райета или с дълъг ръкав. Това ще ви издължи визуално.

Ако имате широки бедра, изберете бански с висока талия или с асиметрична кройка. Това ще ви помогне да балансирате фигурата си.

Обърнете внимание на кройката

Кройката на банския е също толкова важна, колкото и цветът и моделът. Изберете бански с кройка, която ви подхожда и ви кара да се чувствате комфортно.

Ако имате бюст, изберете бански с подплънки или бански с чашки. Това ще ви помогне да оформите бюста си.

Ако имате малки гърди, изберете бански с дантела или с бродерии на гърдите. Това ще ви помогне да създадете илюзия за по-голям бюст.

Ако имате корем, изберете бански с висока талия или с асиметрична кройка. Това ще ви помогне да скриете корема си.

Не забравяйте за аксесоарите

Аксесоарите могат да добавят допълнителен стил и да подчертаят красотата ви. Облечете слънчеви очила, шапка или шал, за да завършите тоалета си.

Грижете се за кожата си

Преди да отидете на плажа или на басейн, нанесете слънцезащитен крем с висок фактор на защита, за да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи.

Бъдете уверени

Най-важното е да бъдете уверени в себе си. Ако се чувствате добре в кожата си, ще изглеждате добре в каквото и да носите.

Хитрост при избора си на модел бански

Знаейки предимствата и недостатъците на своята фигура, всяка представителка на нежния пол е наясно какво да подчертае и какво да скрие, малко или повече. Чисто оптически, винаги може да се „залъже окото“ отстрани. Ако сте пълничка или прекалено слаба, това не означава, че няма да привлечете вниманието в положителен аспект! Просто трябва да приложите мъничко хитрост при избора си на модел бански. Ето как да поправите често срещани несъвършенства:

  • Голям, тежък бюст – интересното е, че дами, които го притежават, понякога се дразнят от него. Подчертайте го смело! Милиони жени се разделят с цели състояния, за да придобият изкуствена „бликаща пазва“, тогава защо вие трябва да криете вашата естествена? Освен това, подчертавайки бюста, вие акцентирате вниманието в него, като на заден план остават тлъстинките по талията и/или други части на тялото. За вас е подходящ цял бански костюм, който оптически да стесни торса, но да покрива едва половината гърди, за да бъдат красиво повдигнати. Цветовете трябва да бъдат подбрани в зависимост от вашата кожа – ако сте светла, нека банските да бъдат в по-тъмни тонове, и обратното.
  • Пълнота – аналогично на първия случай, добре е банските да бъдат цели, за да бъдат прибрани онези части, по които има повечко плът.
  • Малки гърди – можете да компенсирате с модел, който в областта на бюста има друг елемент: плисирано парче плат, парче ефектна, обемна дантела, или друга притурка от плат, която красиво хармонира с общия вид на банските.
  • Твърде слабо тяло – ако попадате в тази категория, тогава не рискувайте само с класически дамски бански а заложете на нещо по-нестандартно – широка пелерина или ефирна блуза като добавка към основните ви бански. Помислете коя част от вашето тяло бихте желали да демонстрирате – например, красиви рамене или изящни ръце, и изберете ефирната дреха така, че да ги подчертае. Избягвайте тъмните тонове на банските, които още повече ще ви „стеснят“.
  • Слаба, но с коремче – едва ли има нещо по-досадно за една дама, въпреки изказването, приписвано на Мерилин Монро, че „жена без корем е като къща без мебели“. Коремчето си има своя чар, но ако не желаете именно то да изпъква на плажа, целият бански ще го прибере.
  • Къси крака – бански на дълги райета ще направят така, че да не се забелязва този дефект.
  • Твърде висока фигура – много жени мечтаят да са по-високи, отколкото всъщност са, но ако сте на мнение, че височината ви е прекалена, тогава моделите с долница тип боксерки оптически ще ви „скъси“ малко.
  • Широк ханш, тесни рамене – това е т. нар. телосложение тип „круша“. В този случай, долнището е добре да бъде в тъмни тонове, особено ако бюстът ви не е особено голям.
  • Талията не е подчертана – за вас именно е класическият тип бански, чиято долница е „по-раздвижена“ – с плисе, къдрици или дори като миниполичка. И в този случай можете да подчертаете някакво ваше предимство: голям бюст с подходяща чашка, или пък дълги крака и хубаво дупе – с бански тип „прашка“.

Заключение

Подберете бански костюм, който е подходящ за вашия тип кожа. Ако имате светла кожа, изберете бански в светли цветове, за да избегнете изгаряния. Ако имате тъмна кожа, изберете бански в тъмни цветове, за да избегнете слънчеви алергии. Изберете бански костюм, който е удобен и не ви притеснява. Пробвайте различни стилове и модели, за да намерите това, което ви харесва най-много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *