Какъв полилей за фоайе можете да изберете според стила на вашия дом

Полилей за дома | pulse-market.com

Когато избирате полилей за фоайе, е важно да вземете предвид стила на вашия дом.

Ето няколко съвета:

За модерен дом изберете полилей с прости линии и минималистичен дизайн. Добри варианти са полилеите с метална конструкция, стъклени или пластмасови плафони.

За класически дом изберете полилей с по-изящни и сложни форми. Добри варианти са полилеите с кристални плафони, издълбани дървени резби или метални орнаменти.

За селски дом изберете полилей с естествени материали и винтидж дизайн. Добри варианти са полилеите с дървена конструкция, ковано желязо или плетени абажури.

Ето и някои конкретни примери за полилеи, подходящи за различни стилове на дома:

  • За модерен дом:
    • Полилей с метална конструкция и стъклени плафони
    • Полилей с пластмасови плафони в геометрични форми
    • Полилей с LED светлини
  • За класически дом:
    • Полилей с кристални плафони
    • Полилей с издълбани дървени резби
    • Полилей с метални орнаменти
  • За селски дом:
    • Полилей с дървена конструкция
    • Полилей с ковано желязо
    • Полилей с плетени абажури

Ето и няколко допълнителни съвета за избор на полилей за фоайе:

Помислете за размера на фоайето. Полилеят трябва да е достатъчно голям, за да осветява добре пространството, но и да не е прекалено голям, за да изглежда натрапчиво.

Помислете за височината на таваните. Ако таваните са високи, можете да изберете полилей с повече нива или с по-дълга конструкция.

Помислете за цветовете и текстурите в останалата част на интериора. Полилеят трябва да хармонира с останалата част от дома ви.

С малко внимание и въображение можете да изберете полилей за фоайе – Видове

Каскадните полилеи

Каскадните полилеи са невероятни и изящно импровизират интериора на фоайето. Но една от основните грешки, на които често се натъкваме, е забравянето на основната причина да добавим полилеи към фоайето си – адекватното осветление. Разбира се, тези декоративни елементи създават отлична атмосфера и стил. Така че, като имате предвид тези фактори, важно е да изберете полилеи, които създават успокояваща атмосфера. Не забравяйте да вземете решение относно изискванията за осветление, когато купувате полилей за антрето.

Квадратни полилеи

Изборът на полилей за високия таван не е трудна задача, тъй като вече имате насоките. Но какво ще стане, ако имате нисък таван? Е, не е нужно да се тревожите за това, ако имате обикновен дом с нисък таван, защото ние ви пазим. Ниски тавани и сферични или квадратни полилеи правят перфектен дует. Например, уютно, малко фоайе може да се комбинира добре с организиран входен полилей. Според нашия опит и мнение смятаме, че изборът на полилей за фоайе не трябва да се избързва. Вместо това е жизненоважно да вземете предвид размера на фоайето и разстоянието между тавана и пода.

Ако видите следващите снимки, ще видите колко очарователни са тези малки полилеи. Те усъвършенстват елегантно пространството на фоайето.  Важно е да се уверите, че полилеят няма да заеме цялото пространство. Трябва да се добави като фин, но зашеметяващ елемент към интериора на къщата. По-долу са някои от нашите лични фаворити.

Съвременен полилей

Така че, ако търсите съвременни полилеи, ние разбираме. Когато търсите авангарден дизайн, не е чудно, че се изтощавате, защото възможностите се разширяват повече, отколкото можете да разберете. Осветлението в съвременен стил използва прости линии и извивки, за да създаде плавен контур. Той е семпъл, без излишни декорации или шумни текстури. Тези съвременни части са иновативни, но минималистични и можете да видите как те се преосмислят като перфектния избор за ежедневна употреба. Ако обичате дизайни, повлияни от нюанси на сивото, минимални или прости линии и извивки, тогава не е тайна, че вашият стил е съвременен.

Полилей за селска къща

Ако искате полилеи с носталгична нотка, тогава полилеите за селска къща са това, което търсите. Не са претенциозни. Вместо това те са сурови, земни и селски. Ако вашият стил е да направите дома си да изглежда по-топъл и по-уютен, тогава полилеите във фермата ще ви свършат най-добра работа. Можете да създадете рустик стил с полилеи, тъй като те имат рустикален чар. Полилеите са много повече от елемент, който добавя красота. Те са елемент на разговор и имат няколко слоя, така че добавят повече дълбочина към интериора на вашия дом. Полилеят за селска къща може лесно да плени вашите гости и да ги накара да се почувстват уютно и добре дошли. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *